Ремонтират неработещите фонтани в Дупница

До дни ще започне реставрация и на Часовниковата кула

Ремонтират се непускани от 25 години фонтани и градското стълбище при Часовниковата кула в Дупница, информира БНР. До дни ще започне реставрация и на самата кула - символ на града, обявиха от Общината. 

Фонтаните при подходите към Часовниковата кула не са функционирали повече от 25 години, голяма част от инсталацията е изчезнала и пробита, корозирала, което налага цялостна подмяна. След ремонта фонтаните ще бъдат напълно нови, с осветление, което е ще е аранжирано съобразно инфраструктурата на района.  

Същевременно върви и ремонт за подмяна на стълбището, стръмно, с денивелация близо 100 м за качване и слизане към градската градина. По средата е скулптурата "Ятачката", оцеляла въпреки тоталната подмяна на соцпаметници и соцсимволи в Дупница през 90-те години.

"В  комбинация стълбищата с фонтана ще се превърнат в изключително красиво място. Надявам се, че всичко ще бъде завършено за празника на Дупница - 19 октомври, когато да заработи фонтанът под Часовниковата кула", коментира градоначалникът инж. Методи Чимев, който следи лично изпълнението на ремонтите при Часовниковата кула.Снимка на Деня

Кадетите на ТСК – Русе със злато от Държавното отборно първенство в Хасково