Избрани Новини

Изключително интересни фестивални дни предлага Банско Филм Фест (снимки)

Срещи, работилници, изложби омайват деца и възрастни

Изключително интересни фестивални дни предлага XX-тото издание на Международния фестивал на планинарското кино „Банско филм фест”.
Наред с прожекциите на заредените с много емоции и адреналин филми, организаторите радват публиката и с многобройни изложби:
- Фотоизложба на Сдружение „Пройката“ – "Истории от зората на българското планинарство" ; Италианският културен институт представя изложба фотографии на Густав Вилайт - "Natu.rae/DOLOMITI";
- Пещерна изложба на Българско Пещерно Дружество клон Ракитово;
- Фотоизложба “Гледките, които ми подарява природата“ на Антонио Вълчев;
- Изложба на Българския антарктически институт - „33 години антарктическа дейност“;
- Изложба „Цветни планини“ - подбрани картини на планинска тематика, вдъхновена от родните български планини на Ивона Михайлова
- Фотоизложба “Пещерите и ние” на Балканския  спелеоложки съюз , Българското пещерно дружество и Туристическо дружество "Приста " – Русе
За 12-та поредна година малките приключенци от училищата в Банско се включиха в детската програма. В градския парк се проведе работилница по ориентиране с водещи доц. д-р Александър Шопов и студенти от катедра "Туризъм, алпинизъм и ориентиране" на НСА „Васил Левски“. Работилница под надслов „Проникване в пещера“ се проведе в пещера „Спропадналото” под ръководството на спелеолозите Камен Бонев, Стойчо Зарев и Сашо Попов. За младите пещерняци беше подготвено специално оборудване, екипировка и много изненади.
В панела „Памет – незабравимите български пътешественици и алпинисти“ беше отдадена почит и признателност за дирята, оставили в българската планинарска култура незабравимите проф. д-р Георги Атанасов – Джиджи, проф. Димитър Бърдарев и Аврам Аврамов. Кметът Иван Кадев връчи почетния знак на Община Банско на доц. Кънчо Долапчиев за неговия принос в науката и българския алпинизъм.
За публиката организаторите са подготвили и много други изненади - щанд на издателство "Вакон" с книги на тема приключения и пътешествия, безплатен test ride на Halfbike в градския парк, хималайски чай, хендмейд щандове на "Дръвкулки" , "Nanka Creative" и "Син пипер".


Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)