Избрани Новини

Започнаха ремонтните дейности на пътя Катунци – Златолист

Пътят ще придобие напълно нов облик

Започнаха ремонтните дейности на пътя Катунци – Златолист със символична първа копка от Неврокопския митрополит Серафим, кмета на община Сандански Атанас Стоянов и управителя на фирмата-изпълнител.
Пътят, който от години е в много лошо техническо състояние, ще придобие напълно нов облик. Ще бъде изградена нова асфалтова пътна настилка, тротоарни площи, отводнителни канавки и мостови съоръжения. Подобряването на инфраструктурата на района и модернизирането на достъпа до едно от светите места на община Сандански – църквата „Свети Георги“ и гроба на Преподобна Стойна, ще допринесе за развитието на региона и туризма.
В края на миналата година, по предложение на кмета на Община Сандански Атанас Стоянов, правителството одобри финансирането на проекта, който е в размер на 4 045 312.74 лв.
Същевременно е в ход и процедура за реконструкцията на друг, изключително важен за всички ни пътен участък – бул.„Европа“. Реализацията на проекта, свързващ входа на града ни с АМ "Струма", е ключова за подобряване на техническата инфраструктура и благоустройството на град Сандански.
За изпълнението на проекта тече втора процедура за избор на изпълнител на ремонтните дейности на бул.„Европа“. Законоустановеният ред, свързан с обжалването на обществената поръчка, е и причината за забавянето на ремонтните дейности на булеварда до сега.
След успешно и законосъобразно приключване на текущата процедура ще се пристъпи към дългоочаквания ремонт на пътния участък и ще бъде реализиран един от най-ключовите проекти на община Сандански.


Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов