Избрани Новини

Наоми Осака и Роджър Федерер са най-добре платените тенисисти в света

Спорт

23-09-2021, 17:48

Снимка:

архив

Автор:

velikotarnovo.utre

Всичко от Автора

Роджър Федерер и Наоми Осака са най-високоплатените тенисисти за 2021 г. От bwin споделят кои са останалите в класацията за най-високоплатени  тенисисти на Forbes.

5. Рафаел Надал, 27 милиона долара

Надал си взе почивка от тениса тази година, за да излекува контузия на крака, което го накара да пропусне няколко турнира, включително тазгодишното US Open.

Надал обикновено е редовен в списъка на най -печелившите спортисти на Forbes с 20 титли за мъже на сингъл от Големия шлем и спонсорско портфолио, което включва Nike NKE, +1,56%, Tommy Hilfiger, Kia 000270, +0,12%и Richard Mille.

Приходите на Надал от изминалата година бяха 4 милиона долара на корта и 23 милиона долара извън корта.

4. Новак Джокович, 38 милиона долара

Настоящият номер 1,  Новак Джокович се стреми да бъде първият човек, спечелил и четирите от големите тенис турнири за една календарна година.

34-годишният Джокович вече спечели Откритото първенство на Австралия, Откритото първенство на Франция и Уимбълдън през 2021 г.-и има най-високите печалби на корта от всеки играч в тениса.

Успехът на Джокович на тенис корта е огромен, но и печалбите му извън корта също са големи. Джокович има партньорства с Lacoste, Asics и Hublot.

Приходите на Джокович от изминалата година бяха 8 милиона долара на корта и 30 милиона долара извън корта.

3. Серена Уилямс, 41,8 милиона долара

Легендата на тениса Серена Уилямс не е печелила турнир от Големия шлем от Откритото първенство на Австралия през 2017 г.

Като една от най -големите звезди, които спортът някога е виждал, тя не е имала проблеми с натрупването на спонсорски сделки с Nike, AT&T T, +0,19%, JPMorgan Chase JPM, +1,92%и Apple AAPL, +1,69%, собственост на Beats и други..

Приходите на Уилямс от изминалата година бяха 1,8 милиона долара на корта и 40 милиона долара извън корта.

2. Наоми Осака, 60,1 милиона долара

Осака спечели Откритото първенство на Австралия през 2021 г. и понастоящем е номер 3 в тениса за жени в света, според Асоциацията на жените по тенис (WTA).

Осака надмина Серена Уилямс като най-високоплатената спортистка в света през 2020 г. Тя има сделки с Nike, Sweetgreen, Barbie и Nissan, наред с много други.

Приходите на Осака от изминалата година бяха 5,1 милиона долара на корта и 55 милиона долара извън корта.

1. Роджър Федерер, 90,6 милиона долара

Тенис звездата Роджър Федерер имаше тежка година от гледна точка на тениса, след като се пребори с множество контузии, които му попречиха да спечели големи турнири.

Но 40-годишният Федерер далеч изпреварва своите колеги тенисисти, що се отнася до приходите извън корта.

20-кратният носител на Големия шлем има сделки с Rolex, Credit Suisse CS, +2.02% и Uniqlo, наред с много други. Той подписа договор с японската компания Uniqlo през 2018 г., която му плаща 300 милиона долара за 10 години.

Федерер е най-високоплатеният играч на тенис за 16-та поредна година, според Forbes, и почти всичките му приходи са от спонсорски сделки.

Приходите на Федерер от изминалата година бяха 600 000 долара на корта и 90 милиона долара извън корта.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)