Избрани Новини

Започва реконструкцията на пътя Катунци – Златолист

Днес от 11 часа ще бъде направена първа копка

Започва реконструкцията на пътя Катунци – Златолист. Днес от 11.00 часа ще бъде направена първа копка.
Църквата „Свети Георги” в село Златолист е забележителна със старите си стенописи и лечебна сила. Място, където е живяла Преподобна Стойна, почитана от местното население заради лечителските си и пророчески дарби.
Свещеното място е притегателно не само за местните, но и за много туристи. От десетилетия  пътят Катунци-Златолист е в тежко състояние и множеството хора, които посещават храма, са изправени пред редица неудобства, пътувайки до там.
С реализацията на важния инфраструктурен проект община Сандански ще улесни достъпа до святото място и ще се създадат подходящи условия за живот, туризъм и инвестиции в общината и региона.
Първата копка, която ще даде начало на ремонтните дейности, ще бъде направена в 11:00 ч. в началото на пътя, посока Катунци – Златолист.
Същевременно, съобразно Закона за обществените поръчки, в момента община Сандански провежда процедура за избор на изпълнител за ремонт на най-важния пътен участък за града – бул.„Европа“. При липса на обжалване и избор на изпълнител община Сандански ще започне ремонтните дейности на пътния участък.


Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)