Условна присъда получи наркодилърка от Петрич

Разпространявала амфетамин и кофеин

Състав на Окръжен съд – Благоевград, председателстван от съдия Маргарита Алексиева, одобри постигнато споразумение между Окръжна прокуратура Благоевград и 24-годишна жена от Петрич.

Съгласно споразумението Р.П.Я. се признава за виновна за това, че на 3.02.2021 г., в района на гробищния парк и в дома си в Петрич, при условията на продължавано престъпление, без надлежно разрешително, изискващо се съгласно чл. 32 от Закона за контрол на наркотичните вещества и прекурсорите, е разпространила /продала/ високорисково наркотично вещество – 0,58 грама амфетамин и кофеин на стойност 17,40 лв. Освен това обвиняемата е държала с цел разпространение високорисково наркотично вещество – амфетамин и кофеин с общо нето тегло 14,93 г на обща стойност 447,90 лв. Деянието е извършено виновно с пряк умисъл и осъществява признаците на престъпление по чл.354а ал.1 изр.1 пр.4 и пр.5 вр.чл.26 ал.1 НК.

С подписването на споразумението обвиняемата се съгласява да й бъде наложено наказание “лишаване от свобода” за срок от от 1 /една/ година и 11 /единадесет/ месеца. На основание чл.66 ал.1 от НК изтърпяването на наложеното наказание „лишаване от свобода“ се отлага за срок от 4 /четири/ години, считано от дата на влизане в сила на определението на Окръжен съд - Благоевград.

Направените съдебни разноски следва да бъдат заплатени от обвиняемата. Одобреното споразумение има последиците на влязла в сила присъда.Снимка на Деня

Златна есен в парк "Кайлъка"