Избрани Новини

Обновява се дворното пространство на ДГ "Снежанка“ в Петрич

Според изготвения проект дворното място ще претърпи цялостна промяна

Обновява се дворното пространство на ДГ "Снежанка“ в Петрич. Финансирането на дейностите е със средства от бюджета на Общината, предвидени при приемането му за 2021 година с решение на съветниците. Инвестицията, която се прави в ДГ „Снежанка“, е в размер на 332 679,18 без ДДС. Според изготвения проект дворното място ще претърпи цялостна промяна, ще се закупят и монтират нови съоръжения за игра и отдих.
Плануваните дейности са:
цялостна подмяна на тротоарната настилка;
нова вертикална планировка за отвеждане на дъждовната вода и осигуряване на достъпна среда;
нова площадкова канализационна мрежа и дренажни решетки;
подмяна на водопроводната мрежа, захранваща поливната система;
обособяване на нов вход от южната страна;
монтаж на стълбищна платформа за осигуряване на достъпна среда до всяка точка на дворното място в детската градина;
подмяна на парапетите на площадката.
Заложено в проекта е също полагането на ударопоглъщаща настилка, нови съоръжения за игра на децата от яслени и градински групи, монтиране на пейки, нови съдове за отпадъци, озеленяване.
Ще има и напълно ново спортно игрище.
След завършването на ремонта дворното пространство на ДГ „Снежанка“ ще бъде приветливо и привлекателно място за игра на подрастващите и за провеждането на занимания и колективни игри на открито.
В детската градина има една яслена и четири градински групи. След приключване на ремонта дворното място ще бъде достъпно и за деца с двигателни проблеми. Това е третата детска градина в Петрич, в която се извършва цялостен ремонт на дворното пространство. До края на годината ще започне изграждането и на новата пристройка към ДГ „Здравец“.


Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)