Избрани Новини

Ваксинационен пункт работи на територията на Медицински университет – Плевен

Животът

14-09-2021, 14:46

Снимка:

МУ-Плевен

Автор:

plevenutre.bg

Всичко от Автора

Пунктът е позициониран на открито пред сградата на Факултет "Фармация"

От 13 до 17 септември Медицински университет – Плевен (МУ-Плевен) провежда интензивна ваксинационна кампания на територията на университета с изнесен пункт на РЗИ-Плевен.

Пунктът е позициониран на открито пред сградата на Факултет "Фармация" с работно време 10:00 – 14:00 ч. Извършват се и бързи антигенни тестове на студенти и преподаватели.

Целта е да се поддържа актуален регистър на ваксинираните, както и на положителните за COVID-19 лица, за които ще се уведомява своевременно РЗИ-Плевен.

На 13 септември, понеделник. в Системата за електронно и дистанционно обучение, академик д-р Богдан Петрунов, един от водещите специалисти в областта на имунологията и алергологията в България, изнесе академична лекция на тема: "Ваксини против КОВИД-19 инфекцията". Над 60 преподаватели, студенти и служители на МУ-Плевен получиха експертна и актуална информация за видовете ваксини, тяхното действие и ефективност. В края на лекцията те имаха възможност да зададат своите въпроси, на които получиха изчерпателни отговори от академик Петрунов.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов