Нови 31 положителни случаи с Ковид-19 има в област Кюстендил

Единствената община, в която към момента няма заболели, е Трекляно

Нови 31 положителни случаи с Ковид-19 има през изминалото денонощие в област Кюстендил.

По общини новозаразените лица са в Дупница – 15, Кюстендил – 12 и по един новозаразен в Сапарева баня, Бобов дол, Бобошево и Кочериново, съобщават от Областния оперативен щаб.

В област Кюстендил 354 човека са носители на коронавирусната инфекция към днешна дата, като по-голямата част от тях са на домашно лечение. Най-много от положителните случаи са в Кюстендил – 141 лица са на домашно лечение, а в Дупница – 117 на домашно лечение. Единствената община, в която към момента няма заболели, е Трекляно.
По брой имунизирани жители област Кюстендил е на трето място в страната след София град и София област. Поставените дози ваксини в Кюстендилска област са 43 425 души, като със завършен имунизационен цикъл са 22 748 лица.

Към настоящия момент заетостта на легловата база в Ковид отделенията на болниците, намиращи се на територията на област Кюстендил, е малко над 50%.

Към днешна дата в Ковид отделението на МБАЛ „Св.Иван Рилски – 2003“, Дупница са настанени за лечение 13 пациенти. Един от тях е на интензивно лечение, а други шест са на кислород и в средно тежко състояние.
В Ковид отделението на МБАЛ „Д-р Никола Василиев“ в Кюстендил са хоспитализирани 31 души. Трима от тях са в реанимация, други двама души също са в по-тежко състояние. Останалите пациенти са в средно тежко и сравнително стабилно общо състояние.
В Ковид отделението на Общинската болница в Дупница са хоспитализирани 10 души. От тях четирима пациенти са на кислород.