Избрани Новини

Набират се преброители в Благоевград

Необходимите документи се подават до 15 септември

Във връзка с Преброяване на населението и жилищния фонд 2021, в Община Благоевград се приемат документи за контрольори и преброители.
Най-подходящи са хора, които имат поне средно образование, занятие в икономическата и финансовата сфера, с технически познания и практикуващи социални дейности и администрация. Могат да кандидатстват също студенти и безработни.
Преброителите ще бъдат с „работно време” от 8.00 сутрин до 20.00 часа вечер, включително събота и неделя. Това е времето, през което те имат право да посещават домакинствата от техния преброителен участък. Преброителите ще се легитимират със служебна карта, издадена от НСИ.
Всеки преброителен участък включва около 200-250 души и 80 жилища. Един контрольор ще координира работата и ще отговаря за няколко преброители. Заплащането на преброителите ще бъде индивидуално и ще зависи от броя на преброените лица, жилища и сгради.
Кандидатите за преброители и контрольори могат да подават необходимите документи до 15 септември в деловодството на Община Благоевград, с работно време: от 8.00 до 12.30 часа и 13.00 до 18.00 часа. Необходимите документи са заявление, автобиография и съгласие за обработване на лични данни. Образците могат да бъдат изтеглени от сайта на Община Благоевград.


Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов