Разлог и село Баня посрещнаха СПА-специалисти от страната

Домакини бяха на годишният конгрес на Българския съюз по балнеология и СПА туризъм

Годишният конгрес на Българския съюз по балнеология и СПА туризъм се проведе на 8-ми и 9-ти септември в Разлог и с.Баня. Форумът се реализира под егидата на Министерството на туризма и Община Разлог. Темата на 8-мия конгрес бе "Мястото на здравния туризъм в Националния план за възстановяване и устойчивост на Република България".
Тази година в програмата на конгреса бяха включени актуални теми, свързани с проблемите, произтичащи от пандемията COVID-19, острата необходимост от категорично присъствие на здравния туризъм в Националния план за възстановяване и устойчивост. Вниманието бе акцентирано върху ролята на българските климатолечебни и балнео-климатолечебни курорти за подобряване здравния статус на населението ни.
Участие в конгреса взеха инж. Красимир Герчев – кмет на Община Разлог, доц. д-р Стела Балтова – министър на туризма, Сийка Кацарска – председател на Българския съюз по балнеология и СПА туризъм, д-р Даниела Стоева – зам.министър на туризма, д-р Митко Василев – главен управител на Германо-българската индустриално-търговска камара, проф. Коста Костов - водещ специалист по белодробни болести и Чила Мезоси – главен секретар на Европейската СПА асоциация.
Събитието се проведе при стриктно спазване на всички противоепидемични мерки, въведени със заповед на министъра на здравеопазването.


Снимка на Деня

Щрихи от Плевен