Избрани Новини

Разлог и село Баня посрещнаха СПА-специалисти от страната

Домакини бяха на годишният конгрес на Българския съюз по балнеология и СПА туризъм

Годишният конгрес на Българския съюз по балнеология и СПА туризъм се проведе на 8-ми и 9-ти септември в Разлог и с.Баня. Форумът се реализира под егидата на Министерството на туризма и Община Разлог. Темата на 8-мия конгрес бе "Мястото на здравния туризъм в Националния план за възстановяване и устойчивост на Република България".
Тази година в програмата на конгреса бяха включени актуални теми, свързани с проблемите, произтичащи от пандемията COVID-19, острата необходимост от категорично присъствие на здравния туризъм в Националния план за възстановяване и устойчивост. Вниманието бе акцентирано върху ролята на българските климатолечебни и балнео-климатолечебни курорти за подобряване здравния статус на населението ни.
Участие в конгреса взеха инж. Красимир Герчев – кмет на Община Разлог, доц. д-р Стела Балтова – министър на туризма, Сийка Кацарска – председател на Българския съюз по балнеология и СПА туризъм, д-р Даниела Стоева – зам.министър на туризма, д-р Митко Василев – главен управител на Германо-българската индустриално-търговска камара, проф. Коста Костов - водещ специалист по белодробни болести и Чила Мезоси – главен секретар на Европейската СПА асоциация.
Събитието се проведе при стриктно спазване на всички противоепидемични мерки, въведени със заповед на министъра на здравеопазването.


Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)