Избрани Новини

Наркотрафиканти получиха ефективни присъди в Благоевград

Те са от село Тополница и от Петрич

С определение на Окръжен съд – Благоевград, на подсъдимия Б.Г. от с.Тополница, община Петрич, е наложено наказание от 4 години „лишаване от свобода“ при първоначален „строг“ режим на изтърпяване и глоба в размер на 10 000 лева – за разпространение и трафик на наркотици. В периода от 18.03.2021 г. до 20.03.2021 г. 61-годишният Б.Г. придобил и държал с цел разпространение високорисково наркотично вещество – хероин. Впоследствие той направил опит да пренесе дрогата през държавната граница на България с Гърция. Наркотикът бил укрит във вътрешността на резервна гума, намираща се във фабрично изработено гнездо в багажния сектор на лекия му автомобил, марка „Фолксваген“. При преминаване на ГКПП "Кулата" превозното средство било спряно за проверка и в нея били открити два пакета, облепени с тиксо. Съдържащото се в тях вещество реагирало положително на хероин. Б.Г. е бил задържан и привлечен към наказателна отговорност от Окръжна прокуратура – Благоевград.

В хода на разследването по делото е бил установен неговият подбудител и помагач – 51-годишният Д.А. от Петрич. Той умишлено склонил Б.Г. към престъпление, като му обещал заплащане и помощ. Стойността на предмета на престъплението е в големи размери – 90 500 лева. Общото количество на превозвания хероин възлиза на 1810 грама.

Двамата подсъдими са се признали за виновни и са се споразумели с Окръжна прокуратура – Благоевград. За Д.А. делото е приключило с наложено наказание от 4 години „лишаване от свобода“, което той ще изтърпява при „общ“ режим. Съучастникът на Б.Д. е също с глоба в размер на 10 000 лева.

В полза на държавата са отнети лек автомобил, мобилни телефони, парична сума в размер на 5 400 евро, преса и електронни везни.

Определението на съда има последиците на влязла в сила присъда.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)