Избрани Новини

Разлог чества Деня на Съединението (снимки)

Честването беше пред паметника на Васил Левски

Днес се навършват 136 години от Съединението на Княжество България и Източна Румелия. 6 септември 1885 г. е една от бележитите дати в новата българска история. На този ден се случва едно от най-дръзките и най-достойни събития в развитието на българската държава. Съединението е една от най-славните страници от българската история. То не е само спонтанна и справедлива корекция на Берлинския конгрес. Съединението е доказателство за волята и стремежа на народа ни да живее в свободна и обединена България.
Разлог отбеляза Деня на Съединението с честване пред паметника на Васил Левски. Под звуците на духова музика венци и цветя поднесоха инж. Венцислав Гърменов – зам.кмет по социалните дейности, Иван Димитров- народен представител, Историческият музей, НЧ ,,15 септември 1903 – 1909 г.“, Центърът за обществена подкрепа, Центърът за настаняване от семеен тип, политически партии, признателни граждани.
Организатори на събитието са Община Разлог, Историческият музей и НЧ Разлог „15.IX. 1903 – 1909 г.“
Поклон пред смелостта и подвига на онези наши деди, чието родолюбие и гражданска доблест ни дават днес правото да се наричаме с гордото име българи.


Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)