Избрани Новини

Ползи от свиренето на китара

Какви са ползите от свиренето на китара?

Получавате някаква форма за облекчаване на стреса

Процеса на свирене на китара може да бъде много терапевтичен. Проучване на Уелнес центъра за ума и тялото и Медицинския факултет на Университета Лома Линда и приложни биосистеми установи твърди, че свиренето на музикални инструменти оказва огромно влияние върху нивата на стрес.

Голямо облекчение е за всеки, който се бори да освободи напрежението от дългия ден в офиса. Много геймъри за първи път на 40 решават да изпробват някой инструмент, защото се нуждаят от релаксация. Някои хора обичат да играят голф, докато други искат да се научат да освободят вътрешната си рок звезда.

Избягайте от страховете, като свирите на китара соло или с приятелите си.

Китарата изисква цялото ви внимание. Приема се, че напълно се изолирате от външния свят. По време на тези сесии влизате на друго място, което няма много общо с ежедневието.

Това означава, че уроците по китара също могат да бъдат чудесен вариант за хора, борещи се с депресия и тревожни разстройства.

Това се засилва от факта, че има награда за усилията. Това чувство за постижение от постигане на трудно предизвикателство води до голямо щастие и повишено самочувствие.

Увеличете творческите си умения чрез импровизация.

Музиката е творческа област, която носи също толкова радост чрез страстта, както например готвенето. Напоследък навлизащите музиканти все по-често биват насърчавани да импровизират.

Подарете си чувство на носталгия, като свирите любимите си китарни класики.

Имаме страхотно усещане, когато слушаме запис от любимата ни група от тийнейджърските ни години. Когато се научите да свирите тези класики на Nirvana или Smiths, това ви издига на ново ниво с още по-интензивни чувства.

Има дълбока емоционална връзка с музиката. Музиката може да ни разплаче по-лесно от тъжен филм. Лесно е да върнете спомени за изгубена любов и загубена младост. В същото време музиката също може да създаде усещане за еуфория. Намирането на песен, свързана с по-щастливи времена, с повдигащи текстове може незабавно да повиши настроението.

Източник: musicshopbg.com



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов