Избрани Новини

Отново признание за работата на археологически обект "Хераклея Синтика“

Община Петрич получи специални награди за дигитализация в "Чудесата на България"

Три общини получиха специални награди за дигитализация на Чудесата на България, които пазят и развиват на своята територия. Това са София, Бургас и Петрич.

Петрич бе отличен заради едно от най-новите чудеса на България – Хераклея Синтика. Признанието идва заради дългогодишната последователна работа за разкриване на античния град, постоянното откриване на нови находки, социализацията на обекта и новата туристическа инфраструктура – всичко изброено върви ръка за ръка със съвременните технологии по превръщането на обекта в модерен музей на открито. Наградата на общината връчи евродепутатът Цветелина Пенкова.

Припомняме, че тази година античният град Хераклея Синтика влезе в Топ 10 на Чудесата на десетилетието в най-мащабната кампания за опазване и популяризиране на културно-историческото наследство у нас - „Чудесата на България“ на „Стандарт“. Усилията на местната власт в Петрич ще продължат за възходящото развитие на обект „Античен град Хераклея Синтика“, който през последните шест години стана приоритет в туристическо отношение и с огромни усилия се привлякоха повече средства за мащабни проучвания, провеждащи се и в момента, както и за по-добрата инфраструктура, свързана с обекта.Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)