Избрани Новини

Преподаватели от пет държави работят по съвместен проект в Банско (снимки)

Мисия Банско

30-08-2021, 17:29

Снимка:

Община Банско

Автор:

blagoevgrad.utre.bg

Всичко от Автора

Проектът е "Нека опознаем нашите традиции“

Представители на четири училища от Латвия, Португалия, Испания и Турция гостуват на Банско, където техен домакин е екипът на НУ ”Св.Паисий Хилендарски” с директор Евгения Тренчева.
Днес те проведоха среща с общинското ръководство, на която кметът Иван Кадев и зам.кметът  Сашка Въчкова изразиха силната подкрепа на общинската администрация и Общинския съвет за всички инициативи и дейности за развитие на творческия и интелектуалния потенциал на децата.
НУ ”Св.Паисий Хилендарски” е координатор по Еразъм + на проект „Нека опознаем нашите традиции“. В него началното училище си партнира с училища от латвийския град Валмиера, турския град Болу, португалския град Авейро и гр.Агилас в Испания.
Разбирането и възприемането на различни култури и традиции е жизнено важно в днешния свят и затова процесът трябва да започне от ранна детска възраст с опознаване на култури, традиции, ценности и поведение на различни групи хора – такива са мотивите на преподавателите от пет държави за разработване на проекта, насочен към деца от 8 до 11 годишна възраст.
В двегодишната му програма, чиято реализация започна в началото на 2020 г., са заложени интересни дейности, в които на петте родни езици на децата и работен език английски те споделят обичаите и традициите си, подготвят пътеводители, речници, театрални пиеси и много други. Учителите пък споделят добри практики от своите учебни програми.
Гостите на НУ”Св.Паисий Хилендарски” останаха изключително впечатлени от материалната база на общинското училище и умелото съчетаване на богатите му традиции с иновативните методи на работа.


Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)