Избрани Новини

Нов младши съдия встъпи в длъжност в Окръжен съд – Благоевград

Моника Христова е на 29 години от Ловеч

Днес след спечелен конкурс и успешно завършен деветмесечен курс в Националния институт на правосъдието, на церемония пред магистрати от Окръжен съд – Благоевград и пред Административния ръководител на Окръжна прокуратура Христо Георгиев, в длъжност встъпи младши съдия Моника Христова. Тя тържествено положи клетва да отстоява върховенството на закона и подписа клетвен лист, съгласно изискванията на Закона за съдебната власт.
Новото попълнение сред магистратите в окръжния съд представи и.ф. председател на Окръжен съд – Благоевград съдия Катя Бельова, която отправи приветствие към младши съдия Христова, като й пожела дълъг и успешен професионален път в служба на справедливостта, изпълнен с безпристрастност и в полза на обществото.
Моника Христофорова Христова е на 29 години. Родена е в Ловеч, но повече от 10 години живее в София. Завършила е специалност „Право“ в УНСС с отличие. Около 3 години е работила като юрисконсулт в адвокатска кантора. Младши съдия Моника Христова ще участва при разглеждането на граждански и наказателни дела.


Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)