Избрани Новини

С оперния фестивал Банско се утвърждава като културен център на Югозапада (снимки)

Художникът Асен Киров подреди картините си в изложба "Пътуване”

Две знакови музикални произведения в различни жанрове – опера и мюзикъл, подари на публиката Варненската държавна опера в поредното издание на Банско Опера Фест.
В последните дни на август, под открито небе в центъра на фестивалната столица на България бяха представени пред хилядна публика операта „Вълшебната флейта“ на Моцарт и мюзикъла „Човека от Ла Манча“ на Мич Лей и Дейл Васерман по безсмъртното произведение на Мигел Сервантес „Дон Кихот“.
На сцената в Банско блестяха звездите на Варненската опера – солисти, хористи, балетисти и оркестър. С тяхното изкуство посланията на едни от най-великите, просветени и светли умове в човешката история стигнаха до публиката чрез музика и слово.
Тазгодишният оперен фестивал беше дванайсети поред. С него Банско категорично утвърждава позицията си на само като фестивална столица, но и като културен център на Югозападна България.
Потвърждение за това е и продължаващата програма от седмото издание на Културни вечери „Традиции и изкуство” в Туристическия информационен център и на площад „Възраждане”. В края на седмицата отново имаше демонстрации на дърворезба и традиционни битови умения от миналото, баби от село Кремен пяха автентични народни песни, а в салона на информационния център художникът Асен Киров подреди картините си в изложба „Пътуване”. Творбите му могат да се видят до средата на седмицата, след което ще отстъпят място на нова изложба.


Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов