Избрани Новини

В Банско започват европейски първенства по радиоориентиране

Тук са над 350 състезатели, съдии и треньори от 25 европейски държави

Българската федерация на радиолюбителите (БФРЛ), съвместно с Община Банско, организира XXIII Европейско първенство по радиоориентиране (радиозасичане) и XVIII Европейско първенство за юноши и девойки по радиоориентиране (радиозасичане). Те ще се проведат от 28 август до 3 септември в Банско. Състезателни центрове са хотел "Маунтинпарадайз" и хотел  "Сънрайз".
Над 350 състезатели, съдии и треньори от 25 европейски държави ще пристигнат в Банско, за да вземат участие в състезанията.
Официалният старт е днес в 18.00 часа на централния площад. Първият спринт бе от 9.00 часа над Пирин Голф & Кънтри Клуб. На 30 август и на 1 септември ще бъдат класическите дистанции на Предел, а на 2 септември в околностите на село Бачево ще се проведе фоксорингът.
По време на Европейските първенства ще се използват възможно най-новите технологии като GPS проследяване на състезателите, радиоконтроли на всички предаватели по трасето.
Българският отбор е съставен от над 20 състезатели и ще има представители в повечето категории. Надежди за отлично класиране в елитните групи имат Иван Сираков – двукратен световен шампион и медалист от европейски първенства, Андрея Дяксова – многократен световен и европейски шампион и призьор при девойките, Евангелина Дяскова – европейски шампион и призьор от световни първенства за девойки и Димитър Желязков – класиран на четвърто място от последното Европейско първенство в Словения през 2019 г.
Резултатите ще се следят в реално време на страницата на първенството:


Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)