Избрани Новини

Гръмотевици и интензивни валежи днес

Максималните температури ще са от 23° до 33°

През денонощието облачността над по-голямата част от страната ще е значителна. Валежи от дъжд ще има главно в Западна и Централна България, на повече места, по-интензивни и придружени с гръмотевици ще са след обяд и вечерта. На места в Източна България ще има сутрешни мъгли, но през деня там ще има повече слънчеви часове и ще е почти без валежи. До вечерта вятърът в цялата страна ще се ориентира от северозапад, ще е до умерен и с него ще прониква по-хладен въздух. Максималните температури ще са в широки граници: от 23° в северозападните, до 33° на места в югоизточните райони.

Над планините преди обяд ще преобладава слънчево време. Около и след пладне облачността ще се увеличи и до края на деня ще има валежи от дъжд, на места придружени с гръмотевици. По-интензивни ще са явленията в Стара планина. Преди обяд вятърът ще е слаб от югозапад, след пладне ще се ориентира от северозапад и ще се усили. С него температурите ще се понижат. Максималната на височина 1200 метра ще бъде около 21°, на 2000 метра - около 14°.

Над Черноморието ще преобладава слънчево време. Сутринта в отделни райони ще има мъгли или ниска облачност. Ще духа слаб северен вятър, който през нощта срещу понеделник ще се ориентира от запад-северозапад и ще се усили. Максимални температури 27-30°. Температурата на морската вода е 25-26°. Вълнението на морето ще се усили и ще бъде предимно 3 бала.

 





Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)