Избрани Новини

В Кюстендил гостува изложбата "Остров съзерцание"

Включва предимно нови текстилни пластики на Теодора Сърбинска

“Нека мечтите ти са по-големи от страховете. И нека действията ти са по-силни от думите.”
Ралф Уолдо Емерсън
“Остров съзерцание” е изложба, която подготвям в ума си от доста време и включва предимно съвсем нови текстилни пластики.
Смятам творбите си за плод на желанието на душата да си поеме дъх, те са моята радост и свобода. За мен съзерцанието е процес, който принася свръхчувствителност. То не е бягство от действителността, а опит за създаване на поне плахо равновесие между възприятието за света и светът сам по себе си, между знанието за живот и живота. То ми носи увереност в обичта ми към нещата в мен и извън мен. Помага на опитите да приемам, а не да елиминирам явленията, които застрашават егото ми. Съзерцанието е процесът на наблюдения, на обмисляне, който постепенно се слива със самата работа.
Без претенция за мистично обединение в теологичния смисъл на думата, ще споделя, че всеки бод, всяка мазка са благодарност, че имам очи, че имам ръце, че имам живот и обич.
Стремя се творенията ми да носят белезите на простота, но и на благородство. Иска ми се да предам усещания за полет, лекота, свобода, за тишина, вглъбеност, спокойствие, мир …. Доколко успявам, се надявам да ми кажете вие, скъпи приятели, които ще отделите от времето си, за да видите плодовете на труда ми и да изпием по чаша вино заедно.
Изложбата ще бъде осъществена по покана и със съдействието на Violette Worler и Sagittarius EOOD.
Ще бъде открита днес от 18.00 часа във Виолетовата къща на ул."Демокрация" - 58 в Кюстендил.


Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов