Избрани Новини

Кметът на Благоевград се срещна с посланика на Австрия

Очертават се възможности за австрийски инвестиции в общината

Кметът на община Благоевград Илко Стоянов се срещна с н.пр. Андреа Вике, посланик на Австрия у нас.
Акцент на срещата беше развитието на икономическите отношения между Благоевград и Австрия.
Австрия е на второ място по размер на преки чуждестранни инвестиции у нас, като над 350 австрийски фирми развиват дейност в нашата страна.
"Привличането на надеждни инвеститори на територията на община Благоевград е изключително важно за развитието на региона. Отварянето на работни места е приоритет за Благоевград. Смятам, че заедно можем да си сътрудничим в сферата на логистиката, бизнеса и инвестициите", посочи Стоянов и връчи официална покана за посещение на н.пр. Андреа Вике.
На последваща среща с търговския посланик на Австрия у нас Филип Купфер стана ясно, че Австрия има интерес да инвестира в благоевградския бизнес. Една от съвместните цели на Общината и Австрийската стопанска камара ще бъде привличането на австрийски инвеститори в Благоевград.
До края на годината Община Благоевград ще организира и регионален бизнес форум, на който благоевградският бизнес ще се запознае с възможностите за сътрудничество с австрийски компании и отварянето на нови работни места на територията на община Благоевград.


Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов