Избрани Новини

Дует Десислава и Валери Димчеви гостуват в "Музикален четвъртък" - Кюстендил

Концертът е от 18:30 ч. пред читалище "Братство 1869”

Днес от 18:30 ч. в парка пред читалище „Братство 1869” в Кюстендил ще се проведе фолклорен концерт с участието на Дует Десислава и Валери Димчеви - част от лятната културно-развлекателна програма на читалището - „Музикален четвъртък”.
Заповядайте да се потопим в магията на българския фолклор и заедно да преоткрием неговото богатство и зареждаща сила!
Десислава Димчева е завършила Националното училище за фолклорни изкуства в Котел и Югозападния университет „Неофит Рилски” в Благоевград. Работи като солист на Държавния ансамбъл „Филип Кутев“, а от две десетилетия неотлъчно е с Валери Димчев – преподавател в Югозападния университет, виртуозен изпълнител на тамбура, композитор, аранжор и неин съпруг. Заедно с формациите, на които Валери е бил лидер през годините, са записали няколко албума. Единият от тях представя Десислава като солистка на автентични народни песни.
Включени са и нейни авторски композиции във фолклорен стил, а аранжиментите са на Валери Димчев. Като солистка Десислава Димчева представя българската традиционна песен в различни страни по света – Германия, Франция, САЩ, Канада и други. Не са малко и участията й на международни фестивали, където неизменно печели възхищението на публиката


Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)