Избрани Новини

Станислав Манолев: Не на расизма!

"Расизмът няма място в спорта и живота“, заяви Станислав Манолев

Един от основните футболисти на Пирин Благоевград – Станислав Манолев, позира с тениска с надпис „Не на расизма“ по-малко от 24 часа след мача на „орлетата“ с ЦСКА на стадион „Българска армия“, завършил с победа за домакините 1:0.

В края на първото полувреме на срещата се стигна до спречкване между двата отбора, както и на триньорските щабове, свързани с нарушение на Манолев срещу Тибо Вион, последвано от изгонването на бившия национал на България. При караницата Манолев и Амос Юга си размениха остри думи, като по-късно халфът на „червените“ сподели, че неговият съперник го е обидил на расистка основа.

Самият Манолев отрече да е използвал определението „маймуна“ срещу Юга.

Ето какво написаха в поста към снимката в страницата на Пирин във Фейсбук:

„Не на расизма“!

Това е посланието, което Станислав Манолев отправя към футболната общественост в България, ден след като бе обвинен в расистки реплики по време на двубоя от петия кръг на Първа лига срещу ЦСКА.

„Живея и възпитавам децата си в уважение към всички раси и религии. Не съм искал да обидя никого на расова основа. Ако някой е разбрал погрешно моите думи по време на вчерашната среща, все пак искам да се извиня. Расизмът няма място в спорта и живота“, заяви Станислав Манолев“.  



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов