Избрани Новини

83 са новозаразените с Ковид-19 за изминалата седмица в Кюстендилска област

Поставените дози ваксини в областта за същия период са 1307

Общо 83 са новозаразените лица с Ковид-19 за изминалата седмица /от 16 август до 22 август включително/ в област Кюстендил.

Положителните случаи по общини са: Кюстендил – 49, Дупница – 23, Сапарева баня – 4, Кочериново – 4 и Бобов дол – 3, съобщават от Областния оперативен щаб.

Поставените дози ваксини в областта за същия период са 1307. С първа доза са имунизирани 763, а с втора – 544. От началото на имунизационната кампания в областта са поставени 40 433 дози. Като лицата със завършен имунизационен цикъл са общо 20 696.

В Ковид отделението на МБАЛ „Д-р Никола Василиев“ в Кюстендил са хоспитализирани 20 души. Един от тях е в реанимация, а останалите пациенти са в средно тежко и сравнително стабилно общо състояние.

Към днешна дата в Ковид отделението на МБАЛ „Св.Иван Рилски – 2003“ - Дупница са настанени за лечение 11 пациенти. Четирима от тях са на кислород и в средно тежко състояние, едно лице е на интензивно лечение.

В Ковид отделението на Общинската болница в Дупница са хоспитализирани 11 души. Един от тях е в реанимация и в тежко състояние, а други трима са на кислород.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов