Избрани Новини

Двойно увеличиха леглата за лечение на пациенти с Ковид-19

Животът

20-08-2021, 11:31

Автор:

ruseutre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Обсъждат имунизационната кампания срещу Ковид-19

Двойно увеличиха леглата за лечение на пациенти с COVID-19 в Русенско от днес. Това стана ясно от проведен преди минути разговор между областния управител Борислав Българинов и изпълняващия длъжността директор на Регионалната здравна инспекция д-р Искра Генева. Така в областта леглата за лечение на пациенти с коронавирусна инфекция се вдигнаха от 88 на 184. 160 от тях са предназначени за неинтензивно лечение, а 24 са реанимационните. Припомняме, че по-рано през деня беше обявено, че няма легла за най-тежките случаи, а за тези, които нямат нужда от командно дишане, леглата в целия регион бяха 12. До днес неинтензивните легла бяха 71, а интензивните 17.

Отново с най-голям реанимационен капацитет са в Университетска болница „Медика Русе“. Там от 15 интензивните легла са вече 20. Леглата за неинтензивни грижи в лечебното заведение са 30, т.е. с 10 увеличени. Най-много неинтензивни легла има в другата университетска болница „Канев“. Техният брой е 60. Реанимационните легла в болницата са 4, а до днес бяха предвидени 2 за лечение на пациенти с коронавирус. В останалите лечебни заведения леглата са неинтензивни грижи. Така в Белодробната болница „Димитър Граматиков“ леглата бяха увеличени с 21 – от 13 на 34. С толкова вдигнаха и леглата в болницата в Бяла „Юлия Вревска“. Там леглата към момента са 31, а до днес бяха 10. Без промяна остава готовността и на Комплексния онкологичен център, като в отделна сграда има обособени пет легла за пациенти с COVID-19.

По последни данни в момента на болнично лечение в региона се намират 87 души, като 16 от тях се нуждаят от интензивни грижи. Свободните легла са 97, като осем от тях са реанимационни. Остава възможността за промяна бройката на леглата за лечение на пациенти с коронавирусна инфекция в региона във всеки един момент.

 

 



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов