Избрани Новини

Дъновистка пострада в района на Рилските езера

Пострадалата е получила нараняване в областта на таза

Жена пострада при падане в района на Рилските езера снощи около 20.00 часа, съобщиха от Планинската спасителнаслужба в Дупница. Пострадалата е от София и е от лагера на Бялото братство, които провеждат в района ежегодния си лагер.

Пострадалата се подхлъзнала и паднала на мокри камъни в планината и получила нараняване в областта на таза. Тя била транспортирана от екип на планинската служба в Дупница и  предадена на Спешния център в Сапарева баня, каза Калин Зарев от отряда. Той посочи, че планинските спасители за реагирали на подадения сигнал веднага, но се е наложило да пътуват от Дупница до Езерата, защото от години не е решен проблема с изграждане на база на Спасителната служба в циркуса на Седемте рилски езера, с цел спестяване на време при нужда от бързи реакции.
Зарев посочи още, че туристите все още нямат необходимата култура и не правят застраховки при качването си в планината. Голяма част от тях не са и с подходящо облекло.

"Ако трябва да ги оценим по десетобалната система и дъновистите, и всички туристи, които се качват в Рила, са за тройка по отношение на екипировката", посочи Зарев.Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)