Избрани Новини

Христо Мусков е най-силният мъж на България за 2021 г. (снимки)

Втори завърши дебютантът от Разлог Петър Найденов

За шеста поредна година Царево беше разтърсено от големите тежести на железните мъже на Българската федерация на силовите атлети „Айрън мен“.
Състезанието беше и с ранг на Държавно първенство и определи „Най-силния мъж на България за 2021 г.“ Събитието се проведе по покана и под патронажа на кмета на Община Царево инж.Георги Лапчев. Турнирът е част от кампанията „Силните срещу дрогата" на МКБППМН-Царево и БФСА „Айрън мен“. В състезанието взеха участие седем от най-силните национални състезатели.
Железните атлети премериха сили в шест от традиционните и най-атрактивни спортни дисциплини в силовия многобой - "Дърпане на пожарен автомобил 18 тона"; "Щафета" - фермерска разходка - 2х150 кг и кобилица 350 кг; „Логлифт за максимален брой повдигания на тежестта"; „Обръщане на гума 420 кг"; 'Мъртва тяга" в рамка с 350 кг - за бройка и "Атлас стоун" - 140 кг прехвърляне за бройка през 140 см.
В шестте дисциплини доминира миналогодишният победител Христо Мусков, който направи и опит на 162,5 кг за подобряване на държавния рекорд в Логлифта. Малко не му достигне да заключи лактите, за да бъде признат опитът му за успешен. Мусков, който е три пъти световен и европейски шампион по силов трибой, се закани да атакува рекорда на следващото състезание.
Втори завърши дебютантът от Разлог Петър Найденов, а трето място само на половин точка взе Аспарух Тотев, който също е универсален боец и има европейска титла в канадската борба. Битката за четвърто и пето място също беше много оспорвана и отново само с половин точка преднина Юрий Божанов изпревари в генералното класиране легендата в българския силов многобой Велизар Митов.
Незабравими емоции, много адреналин, силни мъже и красиви жени, това са състезанията за най-силен мъж на БФСА „Айрън Мен“.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов