Избрани Новини

Вълнуващ и емоционален бе финалът на Банско джаз фестивал (снимки)

Пя румънската етно-джаз певица Теодора Енаке-Броди

С любимите филмови песни на поколения българи завърши Банско джаз фестивал. Плевенската филхармония, Хилда Казасян и Теодосий Спасов подариха на публиката в последната фестивална вечер незабравимо преживяване. Никой пред сцената в лятната нощ не можеше и не искаше да крие чувствата си, когато слушаше незабравимите мелодии от "Козия рог", "Вчера", "Момчето си отива", "Таралежите се раждат без бодли" и десетки други заглавия от златния фонд на българското филмово изкуство.
Българската следа в края на фестивала беше видима и в изпълненията на румънската етно-джаз певица Теодора Енаке-Броди.
Организаторите на фестивала – Община Банско, Асоциация "Фестивалите в България", доброволците и спомоществувателите получиха заслужени аплодисменти от публиката, която препълваше централния площад през всички осем фестивални вечери.
Кметът Иван Кадев благодари на всички участници в Банско джаз фестивал. В резултат на общите усилия, фестивалът беше успешен. Целта беше постигната – богата и разнообразна програма на най-добрите български джаз музиканти и силно чуждестранно участие на изпълнители, чието присъствие е чест за всяка световна сцена. Освен високото ниво на изпълнителите от основната фестивална програма, с не по-малко талант и професионализъм се изявиха младите български музиканти на втората сцена в парка и в следващите години ще ги слушаме тук, посочи още кметът на Банско.


Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)