Избрани Новини

ФК "Пирин" - Благоевград с първа победа в елита

"Орлетата" победиха ЦСКА 1948 с 4:1 в мач от 4-ия кръг в efbet Лига

Пирин спечели първа победа след завръщането си в Първа лига, след като надигра като домакин ЦСКА 1948 с 4:1. Така „орлетата“ записаха първи успех в елита от април 2018 г., когато победиха Витоша (Бистрица), а малко по-късно тогава се разделиха с първия ешалон, за да се завърнат сред най-добрите в началото на този сезон. В елита дебютира Иван Тасев, който се появи в края на двубоя. Антон Карачанаков пък се разписа в своя мач номер 150 в първото ниво на българския футбол.
Срещата започна по отличен начин за нашия отбор. Още в 13-ата секунда Красимир Станоев намери мрежата зад национала Даниел Наумов. Халфът на “орлетата” се разписа с прекрасен шут от далечна дистанция, който се спря във вратата на гостите – 1:0 за Пирин след втория най-бърз гол в историята на Първа Лига. По този начин Краси Станоев обеляза второто си попадение за сезона.

В 20-ата минута Венцислав Бенгюзов получи контузия в рамото и бе заменен принудително от Антон Карачанаков.

В средата на полувремето главният съдия Ивелин Занев отсъди 11-метров наказателен удар за падане в наказателното поле на нападателя на ЦСКА 1948 – Денислав Ангелов. Последва съвещание на рефера с VAR, след което дузпата беше отменена, а нападателят на гостите получи жълт картон за симулация.

В 30-ата минута Пирин удвои преднината си. Станислав Манолев, който в отсъствието на контузения Николай Бодуров бе с капитанската лента получи пас от Станислав Костов и изскочи на голова позиция. Опитният футболист пусна топката покрай Наумов и резултатът стана 2:0. Това бе първи гол за сезона за Манолев.

В 43-ата минута съдията отново посочи бялата точка пред голлинията на Пирин. Този път за игра с ръка на завърналия се след контузия в титулярния състав Александър Дюлгеров. Ситуацията отново “мина” през VAR, но не се стигна до отмяна на решението. Зад топката застана Ивайло Чочев, който не сбърка с нисък удар до лявата греда – гол за ЦСКА 1948.

В 66-ата минута Антон Карачанаков изправи трибуните на крака. Крилото направи страхотен пробив отдясно, преодоля Димитър Илиев в наказателното поле и с премерен удар в далечния ъгъл покачи на 3:1 за Пирин. Карачанаков отбеляза първия си гол за сезона в своя мач номер 150 в българския футболен елит.

В 89-ата минута продължителна акция на “орлетата” завърши с подаване в наказателното поле на Станислав Костов към Мохамед Брахими, който прати топката в мрежата за 4:1 с първия си гол с екипа на Пирин в официален мач.

Пирин – ЦСКА 1948 4:1



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)