Избрани Новини

МОН ще съдейства за прибирането на заразените ученици в Благоевград

Те се заразиха с коронавирус по време на езиков лагер в Австрия

Министерството на образованието и науката (МОН) ще съдейства за транспортирането от летище София до Благоевград на българските ученици, които се заразиха с коронавирус по време на езиков лагер в Австрия. За целта е нает автобус. При превоза ще бъдат спазени всички противоепидемични изисквания.

Децата и ръководителката с положителни проби за COVID-19 ще пристигнат от Клагенфурт на летище София късно тази вечер с правителствения самолет „Спартан“. Останалата част от групата ще се прибере от Австрия с автобус.

Под карантина бяха поставени 10 български гимназисти в гр.Кнапенберг и трима ученици и един възрастен в гр.Клагенфурт. Децата се чувстват добре. С леки симптоми е само ръководителката.

Всички те са от Езикова гимназия „Людмил Стоянов“ в Благоевград. Цялата група включва 51 ученици и двама ръководители. От вчера чрез Регионалното управление на образованието в Благоевград МОН е в постоянен контакт с ръководителите на групата.

Предвид увеличаващите се нови случаи на коронавирус в повечето държави, МОН призовава директорите на училища и родителите да преценяват внимателно рисковете спрямо ползите при изпращането на деца на групови пътувания в чужбина.Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)