Избрани Новини

Разследва се тежка катастрофа със загинали гръцки граждани

Лек автомобил навлязъл в лентата за насрещно движение и се ударил в товарен

Окръжна прокуратура – Благоевград разследва пътнотранспортно произшествие със загинали двама чуждестранни граждани. Досъдебното производство се води за извършено престъпление по чл. 343, ал. 3, вр. ал. 1, б. „в“, вр. чл. 342, ал. 1 от НК.

Около 09,00 ч. на 8.08.2021 г. на международен път Е79 e станала катастрофа между две превозни средства – лек автомобил „Волво С 80“, управляван от гръцки гражданин, и влекач „Волво“, с водач български гражданин.

По първоначални данни, които се потвърждават и от събраните до настоящия момент доказателства, лекият автомобил навлязъл в лентата за насрещно движение и се ударил в товарния.

Силният челен сблъсък между двете превозни средства довел до смъртта на гръцките граждани – на водача на автомобила Г.Р. (на 63 години) и на 16-годишния му син. Сестрата на загиналото момче, която е негов близнак, е в болнично заведение в Благоевград без опасност за живота. Майката на децата е приета за лечение в УМБАЛСМ „Н.И. Пирогов“. Жената е на командно дишане и е в безсъзнание.

Извършен e оглед на местопроизшествието, разпитани са свидетели и са извършени аутопсии.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)