Избрани Новини

Фестивалът The Brava Balkan Fest идва с нова визия

Благоевград Лайф

10-08-2021, 16:54

Снимка:

Община Благоевград

Автор:

blagoevgrad.utre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

В Дъбрава ще избират Цар на виното

Втори ден се лее рок над Дъбрава

Рок, жесток рок се носи над Дъбрава! (галерия)

Община Благоевград застава зад проекта

Община Благоевград застава зад фестивала The Brava Balkan Fest, с което цели да затвърди проекта като едно от най-устойчивите музикални събития в общината.
„Считам за важно да се поощряват местните инициативи, още повече когато са вложени толкова ресурси в съграждането. Затова без колебание приемаме да подкрепим The Brava Balkan Fest. Желанието ми е общината да бъде благоприятна, насърчаваща и подкрепяща среда за приобщаване на младите хора към културата“ – категоричен е кметът на община Благоевград Илко Стоянов.
Седмото поред издание на фестивала идва с обновени визия и концепция. Първата фестивална вечер – на 10 септември – ще поднесе известна доза провокация с избора на атрактивни български изпълнители, втората вечер – на 11 септември – ще остане в рамките на традицията – рок жанра, с който фестивалът стартира преди 7 години.
„Макар и с нови елементи, фестивалът няма да промени основния си образ“ – уверява Росен Георгиев, председател на управителния съвет на Асоциацията за европейско развитие на българското село.
Локацията традиционно остава в село Дъбрава. Предвидени са няколко съпътстващи арт прояви. Организаторите – Асоциацията за европейско развитие на българското село и Община Благоевград разгръщат амбициите си да превърнат фестивала в събитие с национално значение.
Програмата на фестивала, който ще се проведе на 10 и 11 септември, ще стане ясна в детайли на пресконференция съвсем скоро.


Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов