Фестивалът The Brava Balkan Fest идва с нова визия

Община Благоевград застава зад проекта

Община Благоевград застава зад фестивала The Brava Balkan Fest, с което цели да затвърди проекта като едно от най-устойчивите музикални събития в общината.
„Считам за важно да се поощряват местните инициативи, още повече когато са вложени толкова ресурси в съграждането. Затова без колебание приемаме да подкрепим The Brava Balkan Fest. Желанието ми е общината да бъде благоприятна, насърчаваща и подкрепяща среда за приобщаване на младите хора към културата“ – категоричен е кметът на община Благоевград Илко Стоянов.
Седмото поред издание на фестивала идва с обновени визия и концепция. Първата фестивална вечер – на 10 септември – ще поднесе известна доза провокация с избора на атрактивни български изпълнители, втората вечер – на 11 септември – ще остане в рамките на традицията – рок жанра, с който фестивалът стартира преди 7 години.
„Макар и с нови елементи, фестивалът няма да промени основния си образ“ – уверява Росен Георгиев, председател на управителния съвет на Асоциацията за европейско развитие на българското село.
Локацията традиционно остава в село Дъбрава. Предвидени са няколко съпътстващи арт прояви. Организаторите – Асоциацията за европейско развитие на българското село и Община Благоевград разгръщат амбициите си да превърнат фестивала в събитие с национално значение.
Програмата на фестивала, който ще се проведе на 10 и 11 септември, ще стане ясна в детайли на пресконференция съвсем скоро.