Избрани Новини

Отмъщението на добрия християнин Красен Кралев

„Поемам цялата отговорност за представянето на българските олимпийци в Токио“.

Това написа днес бившият министър на спорта Красен Кралев, след като България отново има своята олимпийска шампионка.

А Ивет Горанова е само един от продуктите на доктрината „Кралев“ в българския спорт.

Доктрина стартирала със същите думи. „Поемам цялата отговорност за представянето на българските олимпийци в Токио“. Кралев ги казва на съкратена откъм присъстващи сбирка в кабината на Бойко Борисов преди няколко години. Залага си главата, че спортът ни ще отлепи дъното.

Борисов иска само едно – да се строи. Зали, стадиони, училищни салони. И всичко това да се превърне в база за възраждане на елитния български спорт, пише 7dnibulgaria.bg.

За свършеното от Кралев е достатъчно да видите какво се случва в профилите му в социалните мрежи. Вчера, днес, а така ще е и утре, и вдруги ден, десетки спортни хора пишат и му честитят. Нищо, че не е на власт, нищо че не е министър. Честитят му, защото доктрината работи, защото България отново стъпва на краката си и се надига като спортна сила.

Кралев е единственият спортен министър, инвестирал личното си време в тези, които днес обират медали в Токио. И в другите, които участваха, и в третите, които не стигнаха до там. Няма събота, няма неделя. Беше на лагер в Белмекен със Стойка, стреля с Антоанета, катереше се в Тетевен с боркините ни, беше в залата при Ивет. Лично показваше на всяка една от тях, че вярва в своята доктрина. А те са настоящето й. Накара ги да повярват, че колкото по-добро е това настояще, толкова по-светло ще е бъдещето.

Е, българският спорт има повече от добро бъдеще! Видя се в Токио. Видя се и кой е отговорен за това.

А вчера една от „мутрите“, които се гордеят, че са свалили от власт правителството на Кралев – Татяна Дончева, поиска да се закрие комисията по спорт към Народното събрание. Защото нямало нужда. Не, бе стрино, от такива като теб няма нужда! Ти сигурно щеше и Ивет да затриеш. С обяснението, че и Бойко Борисов е тренирал карате.

Като добър християнин, Красен Кралев през годините никога не е вдигнал ръка срещу враговете си. Спъвали са го, удряли са го в гърба, слагали са прът в краката му. Той обаче продължава напред. И оставя един ден резултатите му да са онова отмъщение, което застига враговете.

Така правят добрите християни!



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов