Избрани Новини

Общинският съветник от ГЕРБ в ОбС-Кресна Валентин Димитров е един от загиналите в пожара

Той работел и като горски служител в ДГС - Кресна

Общинският съветник от ГЕРБ в ОбС-Кресна Валентин Димитров е един от загиналите при гасенето на пожар край санданското село Петрово, съобщава източник на Pirinsko.com.

Освен като общински съветник, Валентин Димитров работи и като горски служител в ДГС- Кресна. Другият загинал е неговият колега от ДГС-Петрич А.Г.

Припомняме, че пожарът, който са гасили днес, от низов бързо става върхов и служителите на са успели да избягат. Предполага се, че са се задушили.

На 4.08.2021 г. в 00.04 часа в РСПБЗН Сандански е получен сигнал за пожар в широколистна гора край с.Петрово, общна Сандански. Действията по ликвидиране на огъня продължават, но пожарът е овладян и локализиран.

По-късно през деня на 4.08.2021 г. в 16.10 часа е получено съобщение за починали двама мъже от горските служители, участвали в гасенето на горския пожар между селата Голешево и Петрово, община Сандански.

Друг техен колега, който е с тежки изгаряния, е транспортиран до медицинско заведение. Към мястото на пожара са се отправили екипи на РДПБЗН - Благоевград, ОДМВР - Благоевград, Областната управа в Благоевград и ЮЗДП - Благоевград.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов