Избрани Новини

Бойко Борисов: Ще гласуваме против кабинет на ИТН (Видео)

Експремиерът Бойко Борисов провери свършената работа в село Губеш, след като десетки къщи бяха отнесени от торнадо. Кметът на Годеч Радослав Асенов сподели, че е изпратил писмо до Министерски съвет, като от там са му отговорили, че ще препратят до финансовото министерство, а от там все още няма никакъв отговор.  Комисията по бедствията и авариите пък заявили, че им трябвали още документи и процедурата може до отнеме до 6 месеца. 

„Министъра на финансите има по-важна работа, да лъжат хората, че са събрали повече пари, а това са данъците от миналата година. Както казаха и техните сътрудници, на пръв поглед много интелигентен, но мошеник“, заяви Борисов.

Лидерът на ГЕРБ допълни, че цялата държава е в хаос, благодарение на кръстника Румен Радев.

„Бежанците в момента, след като започнаха да се изтеглят войските от Афганистан, а МВР се занимава да ходи при жената на кмета. Финансова, икономическа криза, ковид вълна, мигранска криза. Аз разбирам какво му е на икономическия, че не може да източи ББР. Утре решаваме, нито ще ги подкрепяме, нито ще им гласуваме. Това служебно правителство колкото повече стои, толкова по-добре, Румен Радев ще падне. До вчера само ние се биехме с ИТН, а Христо Иванов стоеше отстрани и като им казаха вчера, че искат само постове, скараха се и не знам как ще се оправят“, допълни Борисов. Той подчерта, че партиите така са се изпокарали, че отиваме на нови избори и още 100 милиона лева.

„Сега така се изпокараха, че и след избори пак не могат да направят коалиция“, смята Борисов.

„Няма как да се направи после правителство и Румен Радев е основният виновник за това. Как сега ще отиде Христо Иванов, като му казаха, че е четвърти, че е толкова малък. Корнелия няма избор...а аз дойдох да видя тук какво е направено, покриви са направени. Ние каквото сме могли, сме направили. Другата къща пък да я направи Румен Радев, но той не се весва тука, а в Залцбург отишъл на Дон Джовани, на опера, високо интелектуално..., коментира Борисов.

ГЕРБ искаме да сме различни - от ДПС, ДБ, ИБНИ, ИТН, скочи, подскочи, сега не искаме да влизаме в нищо, защото идва разруха. Правилно, че Трифонов вчера излезе и си пое отговорност - аз уважавам мъжките постъпки, заяви Борисов, който изтъкна, че си е брал и срама, и успехите.

Ние сме уцелели през турско, та няма да оцелеем с Румен Радев, заяви той.

„Ето затова Румен Радев е основния виновник за всичко това, така разедини всички, че никой не си говори с никой. Корнелия няма полезен ход, освен да подкрепя. Аз дойдох тук да видя дали всичко е направено както сме обещали.  

Ще влезем и ще гласуваме против. ГЕРБ искаме да сме различни, ако народа иска да помагаме ще помагаме, както сме го правили и преди“, заяви още Борисов.

Припомняме, че къщи в село Губеш бяха пострадали след преминаване на торнадо. Преди няколко седмици Борисов заедно с Николай Нанков и Младен Маринов отидоха при пострадалите хора и отпуснаха 100 хиляди лева от партийната субсидия. С днешна дата покривите на повечето къщи са оправени, а на други им бяха осигурени временни къщи.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)