Избрани Новини

Зелен коридор за желаещите да се ваксинират срещу COVID-19

Животът

31-07-2021, 15:13

Снимка:

Област Русе

Автор:

ruseutre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Зелен коридор за желаещите да се ваксинират срещу COVID-19

„Зеленият коридор“ за ваксинация срещу COVID-19 в Белодробната болница „Д-р Димитър Граматиков“ в Русе остава отворен. Това стана ясно от проведена разговор между областния управител Борислав Българинов и изпълняващия длъжността директор на Регионалната здравна инспекция д-р Искра Генева. Ваксини без предварително записване на час ще бъдат поставяни утре от 09.00 ч. до 15.00 ч. в Белодробната болница „Д-р Димитър Граматиков“. През следващата седмица всеки делничен ден в Тубдиспансера също ще има „зелен коридор“. Работното време на кабинета тогава ще е от 09.00 ч. до 16.00 ч.

В имунизационния пункт са осигурени достатъчно количества от различни видове ваксини, така че да може да бъде направен избор между иРНК и векторни препарати. Ваксините, които ще се прилагат са на „Пфайзер“, „Модерна“, „Астра Зенека“ и еднодозовият препарат на „Янсен“.

В останалите имунизационни кабинети продължават да се извършват имунизации съгласно Националния ваксинационен план, реимунизации, както и поставяне на първа доза от съответната ваксина на записалите се в електронната система. Създадена е организация, която да не позволява смесване на отделните потоци. Навсякъде се съблюдава за спазване на противоепидемичните мерки.

До момента в областта са извършени 54117 имунизации, като повторна доза са получили 25836 лица. Само през вчерашния ден са поставени 324 ваксини, като 171 от тях са свързани с първа игла. Темпът на ваксинация в региона остава без промяна. Средно на ден между около 150 – 170 човека на ден избират да се ваксинират срещу COVID-19.

 



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов