Вицепрезидентът Илияна Йотова е гост на събора на Попови ливади

Обелязваме на 118-та годишнина от избухването на Илинденско-Преображенското въстание

Вицепрезидентът Илияна Йотова участва в отбелязването на 118-та годишнина от избухването на Илинденско-Преображенското въстание на традиционния събор, организиран по този повод от община Гоце Делчев. Съборът е в село Попови ливади днес.
Вицепрезидентът Илияна Йотова ще присъства на официалната програма, която ще започне в 10.30 часа пред паметника на Гоце Делчев на село Попови ливади. Неврокопският митрополит Серафим ще отслужи заупокойна молитва за загиналите в Илинденско-Преображенското въстание и молебен за здраве. След това на паметника на Гоце Делчев ще бъдат положени венци и цветя в знак на признателност и преклонение пред паметта на участниците във въстанието.
В 11.30 часа на голямата поляна в село Попови ливади ще започне празничният концерт. В програмата ще участват оркестрите „Щуро маке“, „Уникат“, „Ивелия“, „Неврокоп“, „Македонски ритми“, „Европа“ и оркестърът на Панчо Иванов. Тази година специалното участие в празничната програма е на Николина Чакърдъкова и Неврокопския танцов ансамбъл, както и на Димитър Туджаров – Шкумбата.


Снимка на Деня

Златна есен в парк "Кайлъка"