Избрани Новини

С декларация излезе ПП ГЕРБ - Банско

Тя е по повод внесеното предложение за отстраняване на председателя на ОбС Русков

ПП ГЕРБ - Банско излезе с декларация по повод провелото се днес заседание на Общинския съвет.

Да припомним, че на заседание на Общинския съвет в Банско днес бе свален от поста си с таен вот председателят на Общинския съвет Димитър Русков. Предсрочно прекратяване на правомощията на председателя на местния парламент направи общинският съветник Костадин Загорчин. Съгласно правилника за работа на местния парламент, председателското място временно зае зам.председателят Костадин Дурчов.

Ето какво пише в декларацията:

"ПП ГЕРБ - Община Банско се разграничава от внесеното предложение на избраните общински съветници от ПП ГЕРБ на днешното заседание на Общински съвет - Банско.

Внесеното предложение за отстраняване на председателя на ОбС Димитър Русков не е съгласувано с общинския ръководител  и с общинското ръководството на партията.

Този политически акт обслужва явно интересите на бившия ръководител на партията на местно ниво Георги Икономов, който предаде партийната структура, като постави личните си интереси над обществените и се вля в редиците на Републиканци за България-партията на Цветан Цветанов, претърпяла пълен крах на последните два избора за Народно събрание.

Считаме действията на избраните от листата на ГЕРБ общински съветници, присъствалите днес на редовното заседание на ОбС- Банско за крайно неадекватни и уронващи престижа на местната структура на ГЕРБ- Банско.

Считаме и за изключително неморално коалирането на избрани съветници от ГЕРБ  с БСП и други новосъздаващи се формации в местния парламент."

Явно тези хора са забравили защо са избрани и поставят личните си интереси  над обществените и партийни такива.

 



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)