Избрани Новини

Проблемите с електрозахранването в населените места обсъдиха в Сандански

Много са сигналите от граждани и фирми за причинени неудобства и щети

Кметът на община Сандански, Атанас Стоянов и областният управител Николай Шушков  инициираха среща във връзка с чести проблеми в електрозахранването в населени места в община Сандански.
През последния месец в общинска администрация и в някои кметства бяха регистрирани множество сигнали от граждани и фирми за причинени неудобства и щети в следствие на прекъсване на електрозахранването.
Най-сериозни са проблемите в селата Дамяница, Ново Делчево, Катунци, Левуново, Вълково, Ласкарево и мелнишкия район.
В резултат на това днес се проведе работна среща на кмета Стоянов, кметове на населени места от община Сандански с областния управител Николай Шушков и представител на „ЧЕЗ Разпределение България“ в лицето на Атанас Георгиев – регионален мениджър. Целта на срещата бе да се вземат мерки за разрешаване на проблема със зачестилите прекъсвания в електрозахранването в община Сандански.
Кметът Стоянов апелира пред представителя на „ЧЕЗ Разпределение България“ за спешни и адекватни мерки, за разрешаване на проблема, защото липсата на постоянно електрозахранване рефлектира негативно на целия район. Причинява сериозни неудобства и щети на всяко домакинство, както и преки икономически и финансови загуби на местния бизнес.
Областният управител Николай Шушков изрази разбиране и загриженост по казуса с електрозахранването и изрази пълна готовност за съдействие и подкрепа за разрешаването му.
Атанас Георгиев разясни причините за честите прекъсвания и аварии и увери, че ще се предприемат бързи действия за отстраняване на всяка авария, като същевременно се разработват по-дългосрочни политики от страна на компанията за подобряване на качеството на електропреносната мрежа.
На продължилата повече от два часа среща бяха обсъдени и други текущи въпроси, свързани с благоустройството на община Сандански.


Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)