Избрани Новини

Народните носии на Разлог представиха в изложба (снимки)

Тя е по проект "Изследване на спецификата и богатство на национални костюми от Разложкия край"

Фондация "Живите български корени" и Историческият музей в Разлог представиха изложбата "Културно многообразие на национални костюми от Разлога" по проект "Изследване на спецификата и богатство на национални костюми от Разложкия край, в светлината на културното многообразие", организиран и финансиран от Национален фонд „Култура“ към Министерството на културата.
В двора на Исторически музей - Разлог бяха представени в естествени размери 25 фотографски пана, които показаха най-красивите автентични носии от Разложката котловина за последните 200 години. Една съществена част от носиите принадлежат на Исторически музей - Разлог, но имаше и такива, които се съхраняват от наследници и родове от Разлог и района. Фотографската изложба ще бъде на разположение на гостите на Разлог и музея в продължение на целия август. В продължение на една година изложбата ще бъде представена в различни градове в страната, след което ще гостува в Северна Македония и Румъния.
Официални гости на изложбата бяха инж.Венцислав Гърменов – зам.кмет по социалните дейности, Емил Върбанов – експерт „Регионални политики и дейности“ – НФК, доц. д-р Ангел Янков – директор РЕМ - Пловдив. Всички участници, консултанти и сътрудници в проекта получиха индивидуални грамоти и снимка от собственото си представяне.


Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)