Избрани Новини

"Традиция" благодарят за похода по стъпките на Хаджи Димитър и Стефан Караджа

Поредна благодарност получи ръководството и екипът на Областна администрация – Русе. Този път тя идва от неправителсвения сектор и е свързана с участието и отличната огранизация на седмия поход, посветен на подвига на четата на Хаджи Димитър и Стефан Караджа. Благодарственият адрес е изпратен от председателя на Регионалния клуб на Национално дружество „Традиция“ в Сливен Радостин Христов. Той и членовете на организацията благодарят лично на областния управител Борислав Българинов и неговия заместник д-р Стефка Караколева както за отличната подготовка на родолюбивото начинание, така и за демонстрираното дълбоко уважение към паметта на националните ни герои.

„Дълбоко сме уверени, че членовете на НД „ТРАДИЦИЯ“, в частност членовете на РК „Хаджи Димитър“ гр. Сливен са жарта която поддържа жив огъня на родолюбие, гордост и самосъзнание на Българският народ. Благодарим Ви за признанието и искрено се надяваме на нови срещи и ползотворни съвместни дейности!“, се казва в благодарственото писмо.

„Изстрелите на четата стряскат не само Османската империя, но и Европа заговаря за Българите. Четниците остават безсмъртни- вечно живи в духовното имане в огърлицата на българския корен. Незнайни, но вечни образи в майчиното сърце в татковина си България.“, се допълва още в писмото, израз на признателност.

В тазгодишната инициатива, която се проведе между 16 и 18 този месец, се включиха 32 души на възраст от 10 до 75-годишна възраст.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов