Избрани Новини

Истинските Горещници започват от днес

Времето през август се очаква да бъде по-топло и сухо от обичайното за този месец

На 28, 29 и 30 юли се отбелязват астрономическите горещници. Разминаването с горещниците, отбелязвани от народа (15, 16, 17 юли) идва заради преминаването към юлианския календар, който с времето се отдалечава от григорианския заради повечето високосни години в него. Не е правилно е да се счита, че със смяната на календара най-горещите дни се преместват, тъй като в края на юли средноденонощните температури достигат най-високите си годишни стойности и това не е обвързано с религиозните празници, обясняват метеоролозите. 
Според прогнозата за времето в следващите три дни градусите наистина ще са високи, но не и необичайни за края на месец юли. Максималните градуси за 28-ми юли в страната са от 35 до 40 градуса, в петък на 29-ти прогнозата е същата. По-горещо ще бъде в неделя, като температурите ще се повишат с още градус-два на повечето места в страната. Наистина горещо обаче се очаква да бъде и в първите дни от отпускарския август.
Времето през август, най-топлият месец през годината, се очаква да бъде по-топло и сухо от обичайното за този месец от годината и температурата на въздуха се очаква да достигне до рекордни стойности за някои места от страната. Средната температура ще е около 34 градуса. Метеорологичната обстановка ще е много благоприятна за любителите на морето.  Температурата на водата ще достига 28-30 градуса. Августовските жеги така затоплят водата, че можете да се къпете в морето дори и след 20:00 ч. 
Август, освен за любителите на морската почивка, е идеален и за любителите на планината. Прогнозата е за идеално време, благоприятстващо планинския туризъм. Внимание, въпреки по-ниските температури в планината, слънцето там също може да бъде много опасно. Имайте го  предвид.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов