Ограничения срещу Covid-19 и в лагера на Бялото братство

Преди танца паневритмия ще се почисти района на Духовната школа

Ограничения срещу Covid ще има и в лагера на Бялото братство, съобщава БНР.

Изграждането на лагера на Бялото братство на Седемте рилски езера ще продължи до 31 юли, когато ще пристигнат и първите последователи на Петър Дънов от страната и чужбина. Разрешената територия за лагера е от 1,1 декара площ край Рибното езеро, на която могат да се опънат до 200 палатки.

„Хигиената е на първо място и най-вече каквото ни се дава като норми, трябва да го спазваме и за дезинфектанти, и за други препарати. Имаме хигиенисти-специалисти, които знаят как екологично всичко да бъде на такава територия за ползване. Даже миналата година, която беше епидемична, нямаме нито един случай. Следяхме и местните, които са участници, дали някой не е преминал заболяването, тъй че нямахме случай миналата година. Дори месец след това никой от участниците не беше пострадал, най-малкото да има някакви признаци на Ковид“, сподели пред Националното радио комендантът на лагера Атанас Атанасов.

В програмата на Духовната школа е записано и почистване на района на 17 август, два дни преди танца паневритмия. Качването на туристи и на багажа им става само с коне. Цената на транспорта е 30 лв. за кон, с ограничение до 60 кг. Снимка на Деня

Щрихи от Плевен