Избрани Новини

Разлог ще бъде домакин на конгреса на Българския съюз по балнеология и СПА туризъм

Темата е "Национален план за възстановяване и устойчивост на България. Мястото на здравния туризъм в него“

Българският съюз по балнеология и СПА туризъм ще проведе своя осми годишен конгрес, който ще се състои на 8-и и 9-и септември на територията на община Разлог. Тема на на конгреса тази година е „Национален план за възстановяване и устойчивост на Република България. Мястото на здравния туризъм в него“ и се осъществява под патронажа на министъра на туризма на България и в партньорство с Община Разлог и Европейската СПА Асоциация.

Тази година в програмата на конгреса са включени актуални теми, свързани с проблемите, произтичащи вследствие пандемията COVID-19, острата необходимост от категорично присъствие на здравния туризъм в Националния план за възстановяване и устойчивост и отново ще се акцентира вниманието върху ролята на българските климатолечебни и балнео-климатолечебни курорти за подобряване здравния статус на населението.

Конгресът ще бъде най-важното събитие в Медикъл/СПА и СПА сектора в България за осма поредна година.
Община Разлог е една от най-динамично развиващите се общини, шеста по територия и пета по брой на населението в Благоевградска област.

На територията на общината се намира с.Баня - най-старото селище в красивата Разложка котловина, намиращо се между три величествени планини - Рила, Пирин и Родопи и застроено около многобройни топли минерални извори - общо 72.

Лековитата минерална вода е притегателен център за хиляди туристи от България и цял свят.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)