Избрани Новини

В Кюстендил започва празник на интерактивни преживявания

Събитието ще се проведе в крепостта Хисарлъка

Днес в Кюстендил ще е празник на интерактивни преживявания. През слънчевите дни в местността Хисарлъка ще съчетаем удоволствието от музика и изкуство. Красивата средновековна крепост е мястото за среща. Най-атрактивното място в местността ще превърнем в сцена за нашите артисти.
По време на Хисарлъка Experience кадифеният глас на Белослава ще завладее античната крепост. Публиката ще се потопи в музика, преливаща от джаз и фънки звучене. Певицата с чувствен глас ще излезе на сцената и ще чуем обичани нейни песни и парчета от новия ѝ албум.
Абсолютните виртуози в рок музиката у нас, група JEREMY?, ще вземат участие в празника за града. През 2016 г. инди рок групата подгряват легендите QUEEN преди концерти, които са част от европейското им турне. През годините JEREMY? печелят ред престижни награди, като признание за музиката, която правят.
Заедно с тях на сцената ще чуем и музика от DJ Ilko, който ще води музикално през целия ден.
Освен прекрасната, разнообразна музика, която ще звучи, за децата сме подготвили различни активности. На малчуганите ще предложим занимания, които ще ги направят преки участници и творци в събитието. Местността “Хисарлъка” ще се превърне във фестивален град, в който ще се леят коктейли, забъркани от музика и усмивки.
В зоната за отдих ще има коктейлен бар, Food truck-ове и кътчета за почивка в бохемски стил, а организирана изложба от местния художник Евгени Серафимов ще зарадва и почитателите на изкуството.
За повдигане на настроението сме се погрижили да имате различни интересни възможности.
За любителите на вкусното хапване ще има гофрети, сладолед, палачинки, пица на пещ, тайландска храна и Food truck. За най-малките хлапета, любители на кулинарията, ще има кулинарна работилница, в която ще могат да развихрят своето въображение.
За привържениците на модата ще организираме мини базар. Ще имате възможност да печатате тениски, шапки и ръчно изработени изделия от кожа.
Прекарайте своя ден в парк “Хисърлъка” и натрупайте нови преживявания.
- Направи си сам Таро Палатка - Палатката на настоящето и бъдещето
- Art Performance с Евгени Серафимов и неговите ученици
- Интерактивна Игра Lastiche
- Приключението на изгубените животни
- Гид обиколка - историята на Крепост Хисарлъка
- Зона за отдих в бохемски стил
- Коктейл бар с TATRATEA
Събитието ще се проведе в Кюстендил, крепост Хисарлъка и се осъществява с подкрепата на община Кюстендил. Домакин е Сдружение по туризъм - Кюстендил.
Дата: 24 юли, час: 14:00 ч., вход: свободен.


Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)