Избрани Новини

Завършва строежът на новата административна сграда в Рилския манастир

Комплексът ще бъде пуснат, когато се изгради пречиствателна станция

Завършва изграждането на новата административна сграда при Самоковската порта до Рилския манастир, започната през 2007 година, информира БНР. Комплексът ще бъде пуснат, когато се изгради пречиствателна станция, за която се изготвя нов проект, а осигурените средства за това са над 1 600 000 лева.

В новия административен комплекс, който вече е ограден и оформен отпред, ще се помещават полицейско звено, пожарната, поща, здравен кабинет, кметството на Рилския манастир, книжарница, туристически информационен център. Построяването му струва няколко милиона лева.

Решаващото сега е препроектирането и изграждането на пречиствателна станция за отпадни води, като според първоначалния проект мръсните води трябваше да се заустват при вливането на река Друщевица в Рилска река. Това обаче е неприемливо за еколозите.

Областният управител на Кюстендил инж.Александър Пандурски обясни:

"Сградата, да, тя е направена. Всичко е почти готово, на 95%. Може да бъде завършено в рамките на до месец абсолютно всичко. Единственият проблем е, че не е направена пречиствателната станция на канализацията. Не е започнало, защото сега се препроектира. Проектът, който съществува, е стар. Направен е нов, актуализиран проекТ, и сега върви по институциите".Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов