Избрани Новини

Лекар от "Пирогов": Болницата беше наклеветена от Стойчо Кацаров

По думите му служебният здравен министър няколко дни постоянно сменя твърденията си

Има изключително напрежение сред колегите и една обида, защото "Пирогов" беше наклеветен. Лекарското съсловие, медицинските сестри, санитарите, всички, цялото лекарско съсловие беше наклеветено от служебния здравен министър г-н Кацаров", каза в ефира на БНТ началникът на Клиниката по гастроентерология в "Пирогов" д-р Камен Данов.

По думите му служебният здравен министър няколко дни постоянно сменя твърденията си. Като има поне 4 твърдения, които са абсолютно несъответстващи на истината за последните няколко дни, нещо, което за нас е абсолютно недопустимо, каза д-р Данов.

Относно обвиненията за мнимите хоспитализации медикът от "Пирогов" каза: "Първо излиза заместникът на г-н Кацаров и казва 800, после 600, после 400. В един момент излиза протоколът и се оказва, че става въпрос за 6 хоспитализации, от които едната е на г-н Кацаров, което стана ясно, че не е точно така както каза. Първо не беше ходил в "Пирогов" изобщо, после си беше ходил и правил изследвания няколко дни, като си е спал вкъщи, но в същото време човек, който има претенциите и е служебен министър, би трябвало поне малко да познава системата, няма никаква идея какви документи е подписал и не знае как работи системата".

По думите на д-р Данов 1,3 млн. е точната сума, която са получили медиците, които са работили в Ковид отделението.

"Работиха толкова време и сега им казват "айде да си върнете парите, които сте получили" - това са допълнителните възнаграждения, които са получили толкова време за това, че не се прибираха толкова време при семействата си, защото трябваше да се пазят", каза д-р Данов.

Той подчерта, че никой няма нужда да прави фалшиви хоспитализации в "Пирогов" и няма финансова облага от това нещо.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)