Избрани Новини

Отиде си поетът Паун Гашев...

Той беше скъп приятел на Мелнишките вечери на поезията

Поетът от Петрич, трубадурът Паун Гашев си отиде! Той е член на Творческо обединение"XXI век" при НЧ "Н.Вапцаров" - Благоевград и на Съюза на независимите български писатели. 
Всички тъгуваме за голямата загуба! 
Вечна му памет!
Паун Гашев е роден в Петрич на 17.05.1949 г. Завършва Полувисшия медицински институт във  Враца през 1976 г. До 2000 г. работи като медицински фелдшер към Общинската болница „Рокфелер“. От малък свири на китара и казва, че „чаровното му хоби е спортният риболов“. От дете се занимава с овощарство и градинарство. Любовта му към зеления свят е безгранична. "Неговата романтична нагласа се усеща още от първия словесен контакт с хората. Явно романтиката е в кръвта му, която е видима и в неговите творби. Като ученик не е долюбвал литературата, но познава и обича големите поети на България. Музата го е споходила съвсем спонтанно – в късната есен на 2006 г. Не казва как и защо. Но затова пък почитателите му казват, че е имало защо. Признава, че неговият светоглед е вече променен към добро и, че музата – това римувано, автентично слово го прави по-значим и по-земен.
През 2010 г. издава три стихосбирки: „Цунамито на любовта“, „Животът – миг от вечността“ и „Политическа сатира за съвременна България“. През месец април тази година издава стихосбирката „Обич и венец“, а за настоящата – „Полет в синевата“ поетът казва, че „който се докосне до нея и я прочете, неминуемо ще стане по-знаещ, по-можещ, и по-добър.“ /Катя Ерменкова/
Поклон!


Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)