Избрани Новини

Благоевград сведе глава пред живота и делото на Васил Левски

Десетки благоевградчани засвидетелстваха своята признателност

Благоевград отново сведе глава пред живота, делото и подвига на най-великия българин, Васил Левски. Десетки благоевградчани се събраха днес пред бюст-паметника на Апостола на свободата в града, за да засвидетелстват своята признателност по повод 184 години от рождението на Дякона.
Най-напред цветя пред паметния знак на героя поднесе кметът на община Благоевград Илко Стоянов, за когото това бе и първото официално събитие от встъпването му в длъжност. В церемонията по поднасяне на цветя участваха още заместник-областният управител Слави Христов, комисар Стоян Маламов, заместник-директор на ОД на МВР Благоевград, омбудсманът Валентин Василев, представители на институции и политически партии, общественици, културни дейци и граждани. Деца също положиха цветя пред паметника на Васил Левски. А това е знак, че уважението на българите към личността му и признателността на поколенията към делото му ще продължат вечно.
Защото Апостола на свободата е символ на безсмъртието, той посвещава живота си на идеята и борбата за освобождението на България. Няма българин да не се прекланя пред делото му и да не носи в сърцето си образа на Левски, който продължава да живее след онзи пагубен миг, в който въжето отнема сетния му дъх. Както са живи и много от заветите му, един от който трябва да е пример за всеки един от нас: „Каквото съм правил, в полза народу е”.


Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)